Tenis: Ion Țiriac, cel mai bogat fost sportiv din lume

Tenis: Ion Țiriac, cel mai bogat fost sportiv din lume

World Record Academy (Academia Recordurilor Mondiale) a recunoscut și publicat miercuri pe site-ul oficial, worldrecordacademy.com, recordul realizat de Ion Țiriac, considerat drept cel mai bogat fost sportiv de perfomanță din lume.

Ion Țiriac, în vârstă de 75 ani, om de afaceri și fost jucător profesionist de tenis, care a practicat și hocheiul, are o avere estimată la 2 miliarde de dolari, dublu față de cea a fostului mare baschetbalist american Michael Jordan, potrivit Celebrity Networth.

Românul a câștigat pe parcursul carierei de tenisman 294 de meciuri la dublu, cucerind 22 de titluri, precum și 167 de partide la simplu. El a disputat ca jucător două finale de Cupa Davis cu echipa României și a cucerit medaliile de aur, la simplu și la dublu, cu ocazia Jocurilor Mondiale Universitare de la Budapesta, din anul 1965.

Ion Țiriac patronează în prezent turneele Mutua Open de la Madrid și BRD Năstase Țiriac Trophy de la București, iar anul trecut a fost inclus în panteonul gloriilor tenisului, "Hall of Fame".

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”