Tenis: Irina Bara, calificată în turul secund al calificărilor la Roland Garros

Tenis: Irina Bara, calificată în turul secund al calificărilor la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Irina Maria Bara a reuşit să acceadă în runda a doua a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o, marţi, la Paris, pe britanica Jodie Burrage, cu 7-5, 6-3.

Bara (26 ani, 122 WTA) a obţinut victoria într-o oră şi 19 minute în faţa unei adversare de 21 de ani, care ocupă locul 247 în lume.

Diferenţa a fost făcută de numărul mare de erori neprovocate al britanicei (39-11), care a avut şi mai multe mingi direct câştigătoare (22-18).

Irina Bara şi-a asigurat un cec de 16.000 de euro, iar în turul secund preliminar o va înfrunta pe învingătoarea dintre Reka-Luca Jani (Ungaria) şi Mandy Minella (Luxemburg).

În turul secund s-au mai calificat alte cinci românce, Alexandra Dulgheru, Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse, Monica Niculescu şi Gabriela Talabă, în timp ce Laura Ioana Paar a pierdut în prima rundă.

Sunt calificate direct pe tabloul principal Sorana Cîrstea, Patricia Ţig, Irina Begu, Ana Bogdan şi Mihaela Buzărnescu. Simona Halep, numărul trei mondial, nu va participa la turneul parizian din cauza unei accidentări.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria