Tenis: Irina Bara, în ultimul tur al calificărilor la Melbourne Summer Set 2

Tenis: Irina Bara, în ultimul tur al calificărilor la Melbourne Summer Set 2

Jucătoarea română de tenis Irina Bara a învins-o pe franţuzoaica Oceane Dodin cu 7-5, 6-7 (3), 7-5, luni, în prima rundă a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului WTA 250 de la Melbourne (Melbourne Summer Set 2), dotat cu premii totale de 239.477 de dolari americani.

Bara (26 ani, 138 WTA) a obţinut victoria după exact trei ore în faţa principalei favorite a tabloului calificărilor (25 ani, 91 WTA), deşi a făcut 10 duble greşeli, Dodin încheind cu 8.

Dodin a început mai bine şi a condus cu 2-0, după care a pierdut trei ghemuri la rând şi a mai condus o singură dată în primul set, cu 5-4. În actul secund, franţuzoaica a avut 3-1, dar a pierdut trei ghemuri la rând, reuşind un break la 5-6, iar în tiebreak a luat şase puncte consecutive la scorul de 3-1 pentru Bara (7-3), restabilind egalitatea la seturi. În actul decisiv, în care primele patru ghemuri au fost break-uri, s-a mers cap la cap, dar Bara a reuşit să încheie setul cu un break (7-5).

Românca şi-a asigurat un cec de 1.950 de dolari şi 12 puncte WTA, urmând să joace în ultimul tur al calificărilor contra rusoaicei Ana Kalinskaia (23 ani, 111 WTA), care a dispus cu 7-5, 6-1 de Christina McHale (SUA). Bara şi Kalinskaia se vor întâlni în premieră la simplu.

Două românce au intrat direct pe tabloul principal, Irina Begu urmând să evolueze în primul tur contra americancei Jessica Pegula, principala favorită a turneului, iar Sorana Cîrstea, cap de serie numărul cinci la Melbourne Summer Set 2, o va avea ca adversară pe rusoaica Varvara Graceva.

La dublu, Irina Bara face pereche cu Ekaterine Gorgodze (Georgia), urmând să debuteze contra cuplului Viktorija Golubic (Elveţia)/Astra Sharma (Australia). Irina Begu evoluează alături de Nina Stojanovic (Serbia), favoritele numărul trei urmând să evolueze în primul tur contra perechii Ana Kalinskaia (Rusia)/Marta Kostiuk (Ucraina).

Simona Halep şi Gabriela Ruse, care vor evolua la simplu în turneul Melbourne Summer Set 1, vor face pereche la Melbourne Summer Set 2, pentru meciul cu favoritele numărul doi, Bernarda Pera (SUA)/Katerina Siniakova (Cehia).
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…