Tenis: Irina Bara s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Bogota

Tenis: Irina Bara s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Bogota

Jucătoarea română de tenis Irina Bara s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Bogota (Columbia), dotat cu premii totale de 239.477 de dolari, după ce a învins-o pe olandeza Suzan Lamens cu 6-0, 0-6, 6-4.

Bara (27 ani, 118 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 40 de minute, luându-şi astfel o revanşă după ce a pierdut fără drept de apel prima sa confruntare cu batava. Lamens (22 ani, 204 WTA) s-a impus luna trecută cu un neaşteptat 6-0, 6-0 în optimile turneului ITF de la Anapoima (Columbia), dotat cu 25.000 de dolari.

Şi meciul de la Bogota a avut o desfăşurare un pic nefirească, Bara câştigând primul set cu 6-0, după ce l-a pierdut pe al doilea cu 0-6. În decisiv, românca a reuşit să se desprindă la 4-2 şi şi-a păstrat avantajul până la final, câştigând cu 6-4.

Bara a încheiat cu 6 duble greşeli, faţă de 8 ale adversarei sale (olandeza a reuşit şi 2 aşi), Lamens fiind net superioară la capitolul winners, 20-6, dar a făcut şi de două ori mai multe erori neforţate (40-21).

Irina Bara şi-a asigurat un cec de 6.200 de dolari şi 60 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe învingătoarea dintre brazilianca Beatriz Haddad Maia, a doua favorită, şi Kamila Rahimova (Rusia).

Tot joi, Irina Bara va juca la dublu, în sferturi, alături de Ekaterine Gorgodze (Georgia), împotriva perechi Astra Sharma (Australia)/Aldila Sutjiadi (Indonezia).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...