Tenis: Irina Begu - Întotdeauna este greu când nu este Simona Halep

Tenis: Irina Begu - Întotdeauna este greu când nu este Simona Halep

Jucătoarea de tenis Irina Begu a declarat, marţi, pe Aeroportul Henri Coandă, că întotdeauna este greu când lipseşte Simona Halep, dar a precizat că echipa României va avea susţinerea publicului şi va putea obţine victoria în meciul cu Canada din primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup.

"Noi de fiecare dată când am jucat acasă am plecat cu prima şansă. Vom avea şi acum avantajul publicului şi sperăm să câştigăm. Cu siguranţă având numărul 2 mondial şi atâtea fete în top 100 putem spera la mai mult. Dar Fed Cup a fost întotdeauna o competiţie diferită. Noi considerăm că avem potenţial şi sperăm să ajungem într-o zi în fazele finale. Întotdeauna este greu când nu este Simona Halep. Însă noi încercăm să ne facem treaba şi să ne câştigăm meciurile. Până la urmă suntem atâtea în top 100 încât putem avea o rotaţie şi să facem o echipă foarte bună. În vestiar la turnee în ultimii ani auzeam mult limba rusă, iar acum aproape de fiecare dată când intru mă întâlnesc cu o româncă, ceea ce este foarte bine. Mă bucur pentru tenisul feminin românesc", a spus numărul 37 mondial.

"Le cunosc pe adversare, dar nu am jucat împotriva lor. Va fi un meci greu, dar sperăm să câştigăm. Eu m-am simţit întotdeauna bine la Cluj, cu siguranţă atmosfera va fi la fel de plăcută. Noi vom încerca să le oferim fanilor o victorie. Rezultatele noastre din ultima perioadă ne dau încredere şi vrem să le repetăm şi la Fed Cup. E o bucurie să jucăm în faţa propriilor fani, avem ocazia asta de 2-3 ori pe an, sperăm să vină în număr cât mai mare", a adăugat Irina Begu.

Componentele echipei de Fed Cup a României, Irina-Camelia Begu (37 WTA), Sorana Cîrstea (38 WTA), Ana Bogdan (86 WTA) şi Raluca Olaru (45 WTA la dublu), şi căpitanul nejucător Florin Segărceanu au plecat, marţi, de pe Aeroportul Henri Coandă spre Cluj-Napoca.

Deşi iniţial a fost convocată, Simona Halep, numărul doi mondial, a anunţat că nu va juca pentru echipa de Fed Cup din cauza faptului că nu este recuperată complet după accidentarea de la Australian Open.

Echipa României întâlneşte Canada în zilele de 10 şi 11 februarie în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca în cadrul primului tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup.

România a învins Canada cu scorul de 3-2, la Montreal, în aprilie 2015, graţie acestei victorii promovând în Grupa Mondială. România mai are o victorie în faţa Canadei, în 1983, la Zurich, 3-0 în primul tur al Grupei Mondiale.
AGERPRES (autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

2 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

5 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident