Tenis: Irina Begu a învins-o pe Jelena Ostapenko în primul tur la Madrid (WTA)

Tenis: Irina Begu a învins-o pe Jelena Ostapenko în primul tur la Madrid (WTA)

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a învins-o pe letona Jelena Ostapenko, a cincea favorită, cu 6-3, 6-3, sâmbătă seara, în prima rundă a turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 6.685.828 euro.

Begu (27 ani, 36 WTA) a trecut de Ostapenko (20 ani), numărul cinci mondial, campioana de la Roland Garros, după o oră şi 24 de minute.

Românca a făcut cel mai bun joc al său din ultima vreme şi şi-a dominat adversara, alternând loviturile, astfel încât letona a greşit destul de mult.

Begu a avut 4 aşi, 8 winners şi doar 10 erori neforţate, în timp ce Ostapenko a reuşit 24 de lovituri direct câştigătoare, dar a comis şi 39 de erori neprovocate. Irina a avut procentaje la ambele servicii de peste 60 la sută (67%, respectiv 62%), în timp ce baltica nu a atins 50% (47% la primul, 48% la al doilea).

Begu şi-a asigurat un cec de 36.775 euro şi 65 de puncte WTA, iar în turul al doilea o va înfrunta pe învingătoarea dintre Mihaela Buzărnescu şi rusoaica Maria Şarapova.

Alte două românce se află pe tabloul principal de simplu: Simona Halep, numărul unu mondial, care o va înfrunta pe rusoaica Ekaterina Makarova în prima rundă, şi Sorana Cîrstea, care o va întâlni pe Katerina Siniakova (Cehia).

La dublu, Simona Halep face pereche cu Irina Begu şi vor juca în primul tur cu cuplul Nicole Melichar (SUA)/Kveta Peschke (Cehia), Mihaela Buzărnescu va evolua alături de franţuzoaica Alize Cornet, primele adversare fiind Andreja Klepac (Slovenia)/María Jose Martinez Sanchez (Spania/N. 7), iar Sorana Cîrstea o va avea ca parteneră pe Sara Sorribes Tormo (Spania), ele având adversare de top, Julia Goerges (Germania) şi Karolina Pliskova (Cehia).
AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani