Tenis: Irina Begu a ratat calificarea în finala turneului de la Sankt Petersburg (WTA)

Tenis: Irina Begu a ratat calificarea în finala turneului de la Sankt Petersburg (WTA)

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a fost învinsă de grecoaica Maria Sakkari, principala favorită, cu 6-4, 6-7 (4), 6-4, sâmbătă, în semifinalele turneului WTA 500 de la Sankt Petersburg, dotat cu premii totale de 768.680 de dolari.

Sakkari (26 ani), numărul 7 mondial, s-a impus la capătul unui meci foarte disputat, care a durat mai bine de trei ore (3 h 4 min).

În primul set, Sakkari a făcut primul break şi s-a desprins la 5-3, Begu a reuşit să câştige şi ea contra serviciului, dar grecoaica a încheiat cu un nou break. Begu a început mai bine actul secund şi a condus cu 2-0, dar Sakkari a egalat (2-2) şi s-a mers cap la cap până în tiebreak, unde românca a luat ultimele trei puncte, de la 4-4. Irina a avut un debut bun de set decisiv, conducând cu 2-0, dar Sakkari a revenit şi a egalat, 2-2. Au urmat alte patru break-uri, iar la 4-4, principala favorită a câştigat din nou contra serviciului, încheind conturile cu 6-4.

Begu (31 ani, 56 WTA) şi Sakkari s-au mai înfruntat de două ori în circuitul profesionist, fiecare obţinând câte o victorie.

Irina Begu a câştigat în 2016, în primul tur la Miami, cu 6-1, 6-3, iar Sakkari s-a impus în 2018, la Seul, în sferturi, cu 6-3, 4-6, 6-4.

Begu s-a ales cu un cec de 39.000 de dolari şi 185 de puncte WTA.

Estoniana Anett Kontaveit şi letona Jelena Ostapenko se vor înfrunta în cealaltă semifinală.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”