Tenis: Irina Begu a ratat calificarea în semifinalele turneului WTA de la Budapesta

Tenis: Irina Begu a ratat calificarea în semifinalele turneului WTA de la Budapesta

Românca Irina Begu a fost învinsă de cehoaica Marketa Vondrousova, cap de serie numărul opt, cu 5-7, 6-1, 6-3, vineri, în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Budapesta (WTA), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

Begu (28 ani, 72 WTA) s-a înclinat după două ore şi 11 minute în faţa tinerei de 19 ani, care se află pe locul 81 în clasamentul mondial.

Irina Begu şi Vondrousova au mers cap la cap în primul set, dar în cele din urmă românca a reuşit să se impună cu 7-5. Vondrousova a dominat următoarele două seturi, câştigate clar, cu 6-1 şi 6-3, Begu nereuşind să îşi creeze nicio minge de break în acestea.

Begu va primi un cec de 6.175 dolari şi 60 de puncte WTA pentru evoluţia sa de la simplu.

Irina Begu va juca vineri şi în semifinale la dublu, alături de kazaha Galina Voskoboeva, favoritele numărul doi urmând să înfrunte perechea cap de serie numărul trei, Fanny Sollar (Ungaria)/Heather Watson (Marea Britanie).

Tot vineri, în alt sfert de finală, Sorana Cîrstea o va întâlni pe tânăra jucătoare rusă Anastasia Potapova.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…