Tenis: Irina Begu, calificată dramatic în sferturi la Praga (WTA); Ana Bogdan a abandonat

Tenis: Irina Begu, calificată dramatic în sferturi la Praga (WTA); Ana Bogdan a abandonat

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat dramatic în sferturile de finală ale turneului WTA de la Praga, în timp ce Ana Bogdan a abandonat, vineri, din cauza problemelor medicale.

Begu (29 ani, 82 WTA) a învins-o în optimi pe elveţianca Leonie Kung (19 ani, 157 WTA), venită din postura de ''lucky loser'', cu 6-7 (3), 7-5, 7-6 (7), după trei ore şi 28 de minute de joc efectiv, după ce meciul a fost întrerupt din cauza întunericului joi seara, la finalul primului set.

Vineri, Begu a reuşit să câştige actul secund cu 7-5, după ce a fost condusă cu 5-3. În decisiv, românca a avut 4-1 şi 5-2, dar nu a reuşit să încheie conturile, fiind egalată, 5-5, iar apoi setul a ajuns în tiebreak. Begu a condus cu 3-0, apoi Kung a întors scorul şi a ratat trei mingi de meci, la 6-4 şi 7-6, pentru ca Begu să se impună în cele din urmă cu 9-7.

Românca a făcut 10 duble greşeli în acest meci, în care a reuşit 4 aşi.

Begu va juca tot vineri, în sferturile de finală, cu spaniola Sara Sorribes Tormo, cea care a învins-o în optimi pe germanca Laura Siegemund.

Tot vineri, Ana Bogdan (27 ani, 92 WTA) a fost nevoită să abandoneze din cauza problemelor medicale în meciul cu Kristyna Pliskova (28 ani, 69 WTA), după 38 de minute, într-un moment în care o conducea cu 5-2 pe cehoaică.

Prezenţa în sferturile de finală le aduce româncelor câte 5.000 de dolari şi 60 de puncte WTA.

Şi Simona Halep va juca vineri, în sferturi, contra polonezei Magdalena Frech.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”