Tenis: Irina Begu, calificată în finala de dublu la Rio de Janeiro (WTA)

Tenis: Irina Begu, calificată în finala de dublu la Rio de Janeiro (WTA)

Perechea formată din românca Irina Begu și argentinianca Maria Irigoyen s-a calificat în finala probei de dublu din cadrul turneului de tenis de la Rio de Janeiro (WTA), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, vineri, după 6-2, 6-2 în semifinala cu cuplul Chieh-Yu Hsu (Taiwan)/Elița Kostova (Bulgaria).

Begu și Irigoyen, principalele favorite ale probei și deținătoarele titlului, s-au impus în doar 56 de minute și vor juca în finală cu perechea Ysaline Bonaventure (Belgia)/Rebecca Peterson (Suedia), care a beneficiat de neprezentarea braziliencelor Beatriz Haddad Maia/Teliana Pereira.

Cuplul româno-argentinian și-a asigurat un cec de 6.400 dolari și 180 puncte WTA.

Begu s-a calificat și în semifinalele probei de simplu, unde este a doua favorită, după ce a învins-o cu 6-1, 6-2 pe Julia Glushko (Israel), iar în finală o va înfrunta pe Anna Schmiedlova (Slovacia), cap de serie nr. 6, victorioasă cu 6-3, 6-1 în fața Veronicăi Cepede Royg (Paraguay).

Irina (24 ani, 34 WTA) și Anna Schmiedlova (20 ani, 75 WTA) s-au întâlnit de două ori până acum, fiecare câștigând un meci. Slovaca s-a impus în 2013, în optimi la Nanjing, cu 6-0, 6-0, iar Begu a învins anul trecut la Bogota, cu 6-3, 6-1, în primul tur.

Cealaltă semifinală se la opune pe italianca Sara Errani, principala favorită, și pe suedeza Johanna Larsson (N. 5). În sferturi, Errani a trecut cu 3-6, 7-6 (2), 3-0 (abandon) de brazilianca Beatriz Haddad Maia, iar Larsson a eliminat-o pe germanca Dinah Pfizenmaier, cu 6-4, 6-0.

Irina Begu are în palmares patru titluri WTA de dublu, cucerite în 2012 la Hobart (alături de Monica Niculescu), în 2013 la 's-Hertogenbosch (alături de Anabel Medina Garrigues) și în 2014, la Seul (alături de Lara Arruabarrena) și la Rio (alături de Irigoyen). A pierdut finalele de la Luxemburg (pereche cu Niculescu) și Fes (alături de Alexandra Cadanțu), ambele în 2012. De asemenea, are un titlu WTA la simplu, în 2012 la Tașkent, și finale pierdute la Marbella, Budapesta (ambele în 2011) și Moscova (2014). Irigoyen are un singur titlu WTA la dublu, cu Begu, anul trecut la Rio.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

4 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

5 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat