Tenis: Irina Begu, în turul al doilea la Charleston (WTA), după o victorie facilă cu Cagla Buyukakcay

Tenis: Irina Begu, în turul al doilea la Charleston (WTA), după o victorie facilă cu Cagla Buyukakcay

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat, marți, în runda a doua a turneului WTA de la Charleston (Carolina de Sud), după 6-0, 6-0 cu turcoaica Cagla Buyukakcay.

Begu (26 ani, 33 WTA) a încheiat conturile în 64 de minute, în fața unei adversare de 27 de ani, care ocupă locul 108 în lume.

Irina Begu, care nu avea decât două victorii în acest an și nouă înfrângeri, a obținut cel mai clar succes al său din ultimii trei ani, de la 6-0, 6-0 cu Claudia Gaspar, în aprilie 2014, în calificări la Oeiras (Portugalia), unde a ajuns apoi până în semifinale.

Românca, desemnată cap de serie numărul 10 la Charleston, a început cu break, dar apoi a avut un ghem foarte dificil pe serviciul său, cu trei duble greșeli și șase mingi de break salvate. După ce a depășit acest hop, Begu nu a mai putut fi oprită până la final.

Irina a reușit 3 ași și a comis 6 duble greșeli, iar Buyukakcay a făcut 4 duble greșeli.

Irina Begu și-a asigurat un cec de 4.738 dolari și 30 de puncte WTA, urmând să joace în turul secund cu Kristina Kucova (Slovacia), care a învins-o marți pe Silvia Soler Espinosa (Spania) cu 5-7, 7-5, 7-6 (2). Begu și Kucova (26 ani, 81 WTA) vor fi adversare în premieră.

Tot marți, în primul tur la dublu, Irina Begu și Laura Siegemund vor întâlni cuplul Raquel Atawo (SUA)/Jelena Ostapenko (Estonia).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...