Tenis: Irina Begu, în turul secund la Wimbledon

Tenis: Irina Begu, în turul secund la Wimbledon

Irina Begu a devenit a treia jucătoare română de tenis calificată în runda a doua a turneului de la Wimbledon, din tot atâtea care au evoluat luni la al treilea turneu de Mare Șlem al anului, la All England Club, după 6-4, 6-2 cu britanica Naomi Broady.

Begu (26 ani, 64 WTA) a avut nevoie de o oră și 14 minute pentru a încheia conturile cu Broady (27 ani, 109 WTA).

Irina a dominat jocul, având procentaj superior la punctele cu al doilea serviciu (63% față de 29%, și 71%-71% la primul).

Românca și-a asigurat un cec de 57.000 de lire sterline și 70 de puncte WTA, iar următoarea adversară va fi germanca Sabine Lisicki sau croata Ana Konjuh, cap de serie numărul 27.

Tot luni, Simona Halep, a doua favorită, a învins-o în runda inaugurală pe neozeelandeza Marina Erakovic cu 6-4, 6-1, în timp ce Ana Bogdan a trecut de chinezoaica Ying-Ying Duan cu 6-4, 6-2.

România mai are două reprezentante pe tabloul de simplu, Sorana Cîrstea, care va juca împotriva olandezei Kiki Bertens, cap de serie numărul 23, și Monica Niculescu, a cărei adversară va fi Magdalena Rybarikova (Slovacia).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /