Tenis: Irina Begu, învinsă fără drept de apel de Petra Kvitova, la Australian Open

Tenis: Irina Begu, învinsă fără drept de apel de Petra Kvitova, la Australian Open

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a fost învinsă fără drept de apel de cehoaica Petra Kvitova, cap de serie numărul opt, cu 6-1, 6-3, miercuri, la Melbourne, în runda a doua a turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Begu (28 ani, 70 WTA) a cedat după 69 de minute în faţa numărului şase mondial.


Foto: (c) Andy Brownbill / AP


Kvitova (28 ani) a dominat meciul şi a reuşit 26 de mingi direct câştigătoare, faţă de 11 ale Irinei, învingătoarea având 20 de erori neforţate, iar Begu 14. Kvitova a câştigat toate cele cinci mingi de break create, iar Begu doar una din patru.

Cehoaica a început foarte bine şi a condus în primul set cu 3-0 şi 4-1, câştigând cu un sec 6-1. În actul secund, Begu a luat primul ghem, dar apoi Kvitova a reuşit trei consecutive (3-1). Românca şi-a făcut serviciul de două ori, dar Kvitova a încheiat setul cu un break, 6-3.


Foto: (c) Andy Brownbill / AP


Begu pierduse şi primele sale trei meciuri de până acum cu Kvitova. În 2015, Kvitova câştiga cu 7-5, 6-3 în sferturi la Madrid, iar apoi s-a impus în acelaşi an în turul al treilea la Roland Garros, cu 6-3, 6-2, ultimul duel având loc în 2018, în optimi la Sankt Petersburg, unde Kvitova a învins cu 6-3, 1-6, 6-1.

Begu, care şi în 2018 s-a oprit în turul secund la Melbourne, va primi un cec de 105.000 dolari australieni şi 45 de puncte WTA.


Foto: (c) Andy Brownbill / AP


Irina va continua la dublu, unde face pereche cu Mihaela Buzărnescu, eliminată şi ea la simplu, din primul tur.

În turul al treilea, Kvitova, campioană anul acesta la Sydney, o va întâlni pe elveţianca Belinda Bencic sau pe kazaha Iulia Putinţiva.
AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /