Tenis: Irina Begu, învinsă în primul tur la Dubai (WTA); Raluca Olaru, în optimi la dublu

Tenis: Irina Begu, învinsă în primul tur la Dubai (WTA); Raluca Olaru, în optimi la dublu

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a fost învinsă de spaniola Garbine Muguruza, a noua favorită, cu 6-3, 7-5, luni, în prima rundă a turneului WTA de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 1.835.490 dolari.

Muguruza (27 ani, 16 WTA) s-a impus într-o oră şi 36 de minute.

Begu (30 ani, 73 WTA) a început greoi şi a fost condusă cu 3-0 în primul set, dar a reuşit să revină şi să egaleze, 3-3. Jucătoarea născută la Caracas (Venezuela) a câştigat ultimele trei ghemuri şi setul (6-3). În actul secund, Begu a evoluat mai bine, a condus cu 2-0, a fost egalată, a făcut un nou break, pentru 5-3, dar nu a reuşit să închidă setul şi s-a înclinat după ce a cedat patru ghemuri la rând (5-7).

Muguruza are acum 4-1 în meciurile directe, singura victorie a Irinei venind în 2016, în turul al doilea la Madrid. Muguruza a câştigat de două ori în România, la Bucureşti (2012) şi Galaţi (2015, în Fed Cup), precum şi în 2016, la Beijing.

Irina Begu va primi 10.750 dolari şi un punct WTA.

La dublu, Raluca Olaru şi ucraineanca Nadia Kicenok s-au calificat în optimile de finală după 4-6, 6-2, 10-5 cu Anastasia Pavliucenkova (Rusia)/Arina Rodionova (Australia). Perechea româno-ucraineană s-a impus după o oră şi 28 de minute.

Olaru şi partenera sa şi-au asigurat un cec de 8.700 dolari şi 105 de puncte WTA la dublu, iar în optimi vor înfrunta favoritele numărul doi, cehoaicele Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova.

Tot luni, Ana Bogdan a fost învinsă în primul tur de Marketa Vondrousova cu 6-4, 6-4, Sorana Cîrstea a învins-o pe Lesia Ţurenko (Ucraina), cu 6-4, 6-4 , iar Patricia Ţig a fost eliminată cu 6-3, 6-3 de letona Jelena Ostapenko .
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…