Tenis: Irina Begu s-a calificat în optimile turneului WTA de la Moscova

Tenis: Irina Begu s-a calificat în optimile turneului WTA de la Moscova

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Moscova, dotat cu premii totale de 790.208 dolari, în urma victoriei obținute marți în trei seturi, 6-1, 3-6, 6-3, în fața rusoaicei Elena Rîbakina (18 ani, 497 WTA), jucătoare venită din calificări.

Begu (27 ani, 57 WTA), care a început perfect meciul, în primul set încheiat cu 6-1 pierzându-și o singură dată serviciul, s-a relaxat apoi și i-a dat adversarei posibilitatea să se impună în setul doi cu 6-3. La începutul setului decisiv, la scorul de 0-1, Irina Begu a avut nevoie de o pauză de circa 10 minute din cauza unei hemoragii nazale. Ea a revenit însă în joc și s-a impus cu 6-3. Meciul a durat o oră și 38 de minute.

Pentru calificarea în optimile turneului de la Moscova, unde în 2014 a fost finalistă, Irina Begu și-a asigurat un cec de 12.130 dolari și 55 puncte WTA.

În optimi, Irina Begu o va întâlni pe favorita nr. 4, letona Anastasija Sevastova, nr. 21 mondial, care în primul tur a stat. Baltica are 3-1 în meciurile directe cu Irina, ultima oară câștigând cu 6-4, 6-4 anul acesta în primul tur la Roma.

Begu va juca tot marți și în proba de dublu, unde face pereche cu Raluca Olaru. Cele două românce, favorite nr. 4, vor întâlni în primul tur cuplul alcătuit din americanca Nicole Melichar și britanica Anna Smith.

AGERPERS (autor: Teodora Oprea, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

3 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!