Tenis: Irina Begu s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Charleston

Tenis: Irina Begu s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Charleston

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Charleston (Carolina de Sud), dotat cu premii totale de 710.900 dolari, după ce a dispus cu 7-5, 6-3 de australianca Samantha Stosur.

Begu (26 ani, 33 WTA), cap de serie numărul șase, a dominat jocul și s-a impus într-o oră și 40 de minute în fața unei adversare mai experimentate (33 ani) și mai bine clasate în ierarhia mondială (17 WTA).

Stosur, a șasea favorită a turneului, a condus cu 1-0 și 2-1, dar Begu a reușit break-ul la 2-2 și s-a desprins la 4-2. Stosur a egalat (4-4) și apoi a trecut în avantaj, 5-4, dar Irina a făcut 5-5, a reușit un break decisiv, câștigând ultimul ghem pe serviciul său fără să piardă vreun punct.

În setul secund, Begu a început cu break, iar apoi și-a păstrat avantajul, iar la 5-3 a reușit să câștige contra serviciului și să încheie meciul.

Begu și-a asigurat un cec de 17.858 dolari și 100 de puncte WTA prin calificarea în sferturile de finală, fază în care s-a oprit la precedentele două ediții, învinsă de fiecare dată de Angelique Kerber (Germania).

Următoarea adversară a Irinei va fi învingătoarea dintre rusoaicele Daria Kasatkina și Daria Gavrilova (care reprezintă acum Australia).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”