Tenis: Irina Begu, surclasată de Iga Swiatek în turul al treilea la Wimbledon

Tenis: Irina Begu, surclasată de Iga Swiatek în turul al treilea la Wimbledon

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a fost surclasată de poloneza Iga Swiatek, a şaptea favorită, cu 6-1, 6-0, vineri, în runda a treia a turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului.

Begu (30 ani, 79 WTA), care şi-a egalat cea mai bună performanţă a sa la Wimbledon, reuşită prima oară în 2015, s-a înclinat după 55 de minute.

Irina Begu nu a reuşit să câştige decât patru puncte în primele cinci ghemuri ale meciului, cedând primul set cu 1-6. În actul secund, românca nu a reuşit să ia niciun ghem.

Begu a încheiat cu 7 duble greşeli, 9 winners (un as) şi 25 de erori neprovocate, în timp ce Swiatek (20 ani, 9 WTA), campioana din 2020 de la Roland Garros, a reuşit 2 aşi, 11 winners şi a făcut doar 6 erori neforţate.

Begu va primi un cec de 115.000 de lire sterline şi 130 de puncte WTA pentru participarea la turneu.

Sorana Cîrstea este singura româncă rămasă în proba de simplu, urmând să joace în turul al treilea contra britanicei de origine română Emma Răducanu.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență