Tenis: Jaqueline Cristian a obţinut la Melbourne prima sa victorie la un turneu de Mare Şlem

Tenis: Jaqueline Cristian a obţinut la Melbourne prima sa victorie la un turneu de Mare Şlem

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian a reuşit, luni, la Melbourne, cea dintâi victorie a sa la un turneu de Mare Şlem, în prima rundă la Australian Open, 7-5, 6-4 cu belgianca Greet Minnen.

Cristian (23 ani, 69 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 42 de minute, la primul său meci pe tabloul principal al unui turneu de această categorie.

După un început echilibrat, românca şi-a pierdut serviciul şi Minnen (24 ani, 84 WTA) s-a desprins la 4-2. Jaqueline a revenit şi a egalat, 4-4, reuşind să încline balanţa în finalul setului, câştigat cu 7-5.

În actul secund, jucătoarele nu au prea reuşit să îşi fructifice serviciul, dar Minnen a avut 3-1 la un moment dat. Jaqueline Cristian nu a cedat şi a egalat, 3-3, dar apoi şi-a pierdut din nou serviciul (3-4). Belgianca nu a confirmat nici ea şi românca a preluat iniţiativa, câştigând cu 6-4, după trei ghemuri consecutive.

Jaqueline Cristian a încheiat cu 4 aşi şi 2 duble greşeli, cu mai multe mingi direct câştigătoare (22) şi mai puţine erori neprovocate (22). Minnen a avut 2 aşi, 5 duble greşeli, 17 winners şi 30 de greşeli neforţate.

Jaqueline Cristian şi-a asigurat un cec de 154.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA, urmând să joace în turul secund contra americancei Madison Keys (26 ani, 51 WTA), care a eliminat-o pe conaţionala sa Sofia Kenin, cap de serie numărul 11, cu 7-6 (2), 7-5.

Tot luni, Gabriela Ruse a trecut în primul tur de italianca Jasmine Paolini, cu 6-1, 6-3, iar Irina Bara a fost învinsă cu 6-3, 6-1 de spaniola Nuria Parrizas Diaz. Celelalte trei românce de pe tabloul principal sunt Simona Halep, Sorana Cîrstea şi Irina Begu.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA