Tenis: Jaqueline Cristian, calificată pe tabloul principal la Sankt Petersburg (WTA)

Tenis: Jaqueline Cristian, calificată pe tabloul principal la Sankt Petersburg (WTA)

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian a reuşit să acceadă pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la Sankt Petersburg, dotat cu premii totale de 565.530 de dolari, după ce a învins-o pe rusoaica Alina Cearaeva, cu 4-6, 6-1, 6-2, duminică, în ultima rundă a calificărilor.

Cristian (22 ani, 160 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 53 de minute, la primul său duel cu Cearaeva (18 ani, 540 WTA).

Românca şi-a asigurat un cec de 6.650 dolari şi 26 de puncte WTA, iar în prima rundă o va înfrunta pe Vera Lapko (Belarus), o jucătoare de 22 de ani, care ocupă locul 280 în lume.

Pe tabloul principal de simplu se mai află Ana Bogdan (28 ani, 101 WTA), care va întâlni şi ea o belarusă, pe Aleklsandra Sasnovici (26 ani, 97 WTA). Ana Bogdan este condusă cu 2-1 în meciurile directe.

Raluca Olaru şi ucraineanca Nadia Kicenok sunt principalele favorite, iar în primul tur vor înfrunta cuplul Jelena Ostapenko (Letonia)/Valeria Savinîh (Rusia). Monica Niculescu face pereche cu olandeza Lesley Pattinama-Kerkhove, adversare fiindu-le Aleksandra Krunic (Serbia) şi Alexandra Panova (Rusia). Laura Paar joacă alături de germanca Julia Wachaczyk, oponentele din prima rundă fiind Oksana Kalaşnikova (Georgia)/Ala Kudriavţeva (Rusia).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…