Tenis: Jelena Ostapenko a învins-o fără drept de apel pe Karolina Pliskova, la Turneul Campioanelor

Tenis: Jelena Ostapenko a învins-o fără drept de apel pe Karolina Pliskova, la Turneul Campioanelor

Jucătoarea letonă de tenis Jelena Ostapenko a învins-o fără drept de apel pe Karolina Pliskova (Cehia), cu 6-3, 6-1, joi, în penultimul meci din Grupa Albă a Turneului Campioanelor de la Singapore.

Ostapenko a reușit prima sa victorie în competiție, una de palmares, jucătoarea baltică neavând șanse de a prinde semifinalele.

Letona s-a impus în doar 66 de minute în fața cehoaicei, care avea asigurată câștigarea grupei după cele două victorii de până acum.

Ostapenko a învins-o în premieră pe Pliskova, cea care câștigase primele două dueluri directe, în 2016 în turul al doilea la Cincinnati, cu 6-4, 6-1, și anul acesta, în turul al treilea la Australian Open, cu 4-6, 6-0, 10-8.

Jucătoarea letonă a reușit nu mai puțin de 25 de mingi direct câștigătoare, față de 8 adunate de Pliskova, care a făcut 17 erori neprovocate, iar Ostapenko 14.

Câștigătoarea meciului al doilea, dintre Garbine Muguruza (Spania) și Venus Williams (SUA) va oferi a doua semifinalistă din această grupă.

Vineri vor avea loc ultimele partide din Grupa Roșie, Caroline Wozniacki (Danemarca) — Caroline Garcia (Franța) și Simona Halep (România) — Elina Svitolina (Ucraina). Wozniacki este deja calificată în semifinale din postura de câștigătoare a grupei, iar Halep, liderul mondial și principala favorită, are nevoie de victorie pentru a obține biletul pentru semifinale.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…