Tenis: Jelena Ostapenko, în sferturi de finală la Wimbledon

Tenis: Jelena Ostapenko, în sferturi de finală la Wimbledon

Jucătoarea letonă de tenis Jelena Ostapenko, locul 13 WTA, surprinzătoarea câștigătoare de la Roland Garros, a confirmat în turneul de Mare Șlem de la Wimbledon, unde s-a calificat luni în sferturi de finală după ce a dispus de ucraineanca Elina Svitolina, locul 5 în ierarhia mondială, în două seturi, 6-3, 7-6 (6).

Câștigătoare la Roland Garros după o finală împotriva româncei Simona Halep, Ostapenko, 20 de ani, este sigură că va intra în premieră în Top 10 după calificarea în sferturi pe iarba londoneză. Pentru un loc în semifinale, ea va juca împotriva câștigătoarei dintre americanca Venus Williams (11 WTA) și croata Ana Konjuh (29). Letona este laureată a turneului de juniori de la Wimbledon în 2014.

Rusoaica Svetlana Kuznețova. N. 8 mondial, este prima calificată în sferturile de finală de la Wimbledon, după ce a învins-o luni în două seturi, 6-2, 6-4, pe poloneza Agnieszka Radwanska (10 WTA), finalistă în 2012. Kuznețova o va întâlni în sferturi pe învingătoare dintre germanca Angelique Kerber, N.1 mondial și finalista ediției trecute, și spaniola Garbine Muguruza (15 WTA).

În sferturi a acces și jucătoarea slovacă Magdalena Rybarikova (87 WTA), care a eliminat-o pe croata Petra Martic (135 WTA) în trei seturi, 6-4, 2-6, 6-3. Pentru Rybarikova, următorul adversar va fi câștigătoarea dintre Coco Vandeweghe (SUA, 24 WTA) și Caroline Wozniacki (Danemarca, 5 WTA).

AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguț, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria