Tenis: Jessica Pegula şi Ons Jabeur vor disputa finala turneului WTA de la Madrid

Tenis: Jessica Pegula şi Ons Jabeur vor disputa finala turneului WTA de la Madrid

Jucătoarea americană de tenis Jessica Pegula (28 ani) s-a calificat în finala turneului WTA de la Madrid, după ce a învins-o în două seturi, 6-3, 6-4, pe elveţianca Jil Teichmann, joi, în cea de-a doua semifinală a competiţiei din capitala Spaniei, dotată cu premii totale de 6.575.560 de euro.

Pegula, cap de serie numărul 12, se va lupta pentru trofeu cu tunisianca Ons Jabeur, care a dispus la rândul ei, cu 6-2, 6-3, de rusoaica Ekaterina Alexandrova, în prima semifinală.

Jabeur (27 ani), ocupanta locului 10 în clasamentul mondial, este prima reprezentantă a unei naţiuni africane care accede în ultimul act al unui turneu de categoria WTA 1.000. Ea a reuşit să le elimine anterior pe campioana olimpică en titre, elveţianca Belinda Bencic, şi pe românca Simona Halep, dublă campioană de Mare Şlem.

Pentru Jessica Pegula, care are în palmares un singur titlu WTA, cucerit în 2019 la Washington, finala de sâmbătă va fi a patra pe care o va disputa în circuitul profesionist şi prima după înfrângerea suferită în faţa compatrioatei sale Serena Williams, în 2020, în ultimul act al turneului de la Auckland.

Ons Jabeur şi Jessica Pegula s-au întâlnit de patru ori până acum, obţinând câte două victorii fiecare. Tunisianca a câştigat ultimul duel cu jucătoarea din Statele Unite, care a avut loc anul acesta, în optimile de finală de la Dubai.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!