Tenis: Johanna Konta, prima britanică ajunsă în sferturile de finală la Openul Australiei în ultimele trei decenii

Tenis: Johanna Konta, prima britanică ajunsă în sferturile de finală la Openul Australiei în ultimele trei decenii

Johanna Konta a devenit, luni, prima jucătoare britanică de tenis care reușește să se califice în sferturile de finală ale Openului Australiei în ultimii 33 de ani, după ce a reușit să o învingă în trei seturi, 4-6, 6-4, 8-6, pe rusoaica Ekaterina Makarova (N. 21), într-o partidă disputată la Melbourne. "A fost, cu siguranță, unul dintre cele mai spectaculoase meciuri pe care le-am disputat. Partida a fost una de nivel foarte ridicat, împotriva unei jucătoare foarte, foarte bune", a declarat britanica după victorie.

Konta (25 ani), numărul 47 mondial, născută la Sydney, dar care a primit cetățenia britanică în 2012, urmează să lupte pentru un loc în semifinale cu câștigătoarea confruntării dintre chinezoaica Shuai Zhang, cea care a eliminat-o în primul tur pe favorita numărul 2, Simona Halep, și americanca Madison Keys.

Ultima reprezentantă a Marii Britanii care reușise să atingă sferturile la Australian Open a fost Jo Durie, în anul 1983.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…