Tenis: Jucătorii din Rusia nu vor putea participa la turneul de la Wimbledon (presă)

Tenis: Jucătorii din Rusia nu vor putea participa la turneul de la Wimbledon (presă)

Jucătorii de tenis din Rusia nu vor fi autorizaţi să participe la ediţia din acest an a turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, din cauza invaziei armatei ruse în Ucraina, potrivit unei informaţii difuzate marţi de site-ul de ştiri din industria sportului Sportico, informează Reuters.

La începutul acestei luni, All England Lawn Tennis Club (AELTC), care organizează Grand Slam-ul londonez pe iarbă, a precizat că poartă discuţii cu guvernul britanic privind participarea jucătorilor din Rusia şi Belarus.

Organizatorii au spus că intenţionează să anunţe o decizie în acest sens la mijlocul lunii mai, înainte de termenul limită de înscriere pentru turneul programat între 27 iunie şi 10 iulie.

AELTC nu a răspuns deocamdată solicitării de a comenta informaţia difuzată de Sportico.

O interdicţie impusă jucătorilor ruşi ar împiedica participarea la turneul de la Wimbledon a numărului 2 mondial Daniil Medvedev, precum şi a lui Andrei Rublev, clasat pe locul 8 ATP, în ierarhia masculină, precum şi a jucătoarei Anastasia Pavliucenkova, ocupanta poziţiei la 15-a în ierarhia WTA, în competiţia feminină.

Conform Sportico, nu este deocamdată clar dacă jucătorii din Belarus vor fi vizaţi de această interdicţie. Belarusul este o zonă cheie pentru invazia rusă din Ucraina, pe care autorităţile de la Moscova o numesc "operaţiune specială".

Organismele de conducere din tenis au interzis Rusia şi Belarus din competiţiile internaţionale în urma invaziei, însă jucătorilor li se permite să concureze individual în turnee, dar nu sub numele şi drapelul ţărilor lor.
AGERPRSE (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea )


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria