Tenis: Jucătorul egiptean Youssef Hossam, suspendat pe viaţă pentru trucarea de meciuri

Tenis: Jucătorul egiptean Youssef Hossam, suspendat pe viaţă pentru trucarea de meciuri

Tenismanul egiptean Youssef Hossam (21 ani) a fost suspendat pe viaţă pentru încălcarea a 21 de reguli anticorupţie şi trucarea mai multor meciuri, a anunţat Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU), citată de cotidianul sportiv L'Equipe.

Ancheta efectuată de Tennis Integrity Unit a relevat că tânărul jucător egiptean, aflat la un moment dat în top 300 ATP, a comis faptele respective între 2015 şi 2019, contribuind la trucarea mai multor turnee secundare, fie direct, fie apelând la alţi jucători pentru aranjarea meciurilor acestora.

"El a complotat cu alţii pentru a desfăşura o vastă campanie de corupţie legată de pariuri, la nivelurile inferioare ale tenisului profesionist", a precizat instanţa, care l-a suspendat pe viaţă pe Youssef Hossam, aşa cum făcuse cu doi ani înainte cu fratele mai mare al acestuia, Karim Hossam, din motive similare.

Youssef Hossam a atins în decembrie 2017 cea mai bună clasare a sa în clasamentul ATP de simplu, locul 291, iar în prezent se află pe 820.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)

Sursa foto: Youssef Hossam / Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...