Tenis: Justiția îi dă câștig de cauză lui Boris Becker

Tenis: Justiția îi dă câștig de cauză lui Boris Becker

Legenda tenisului german Boris Becker, căruia un partener de afaceri elvețian i-a cerut returnarea unei sume de 36,5 milioane euro, nu va face obiectul unei urmăriri în justiție în Elveția, conform unei decizii luată luni de instanță, informează AFP.

Tribunalul cantonal din Zoug a răspuns la plângerea formulată de Hans-Dieter Cleven, un fost asociat în afaceri al triplului campion de la Wimbledon (1985, 1986 și 1989).

Conform agenției elvețiene ATS, tribunalul a respins cererea omului de afaceri, estimând că rezilierea împrumutului nu a fost notificată din punct de vedere legal.

Omul de afaceri poate face apel la această decizie. El va trebui să plătească cheltuieli de judecată, precum și o despăgubire de aproape 90.000 de franci elvețieni (82.000 euro) fostului campion german.

Conform ATS, care citează jurnalul "Luzerner Zeitung", Hans-Dieter Cleven a făcut apel la justiție la jumătatea anului trecut, iar decizia a fost pronunțată pe 26 iunie.

Problemele financiare ale legendei tenisului german Boris Becker, declarat recent în faliment, s-au accentuat odată cu solicitarea de rambursare a 36,5 milioane euro din partea fostului partener elvețian de afaceri.

Firma elvețiană, care a făcut parte din compania ce patrona fabricantul de echipament sportiv Volkl sau grupul de distribuție Metro, a indicat că reclamă 40 de milioane de franci elvețieni (36,5 milioane euro), reprezentând restanțe. Aceasta a precizat, prin intermediul comunicatului, că fostul jucător de tenis (49 ani), care comentează turneul de la Wimbledon pentru BBC, nu și-a onorat termenele pentru a rambursa această sumă.

Omul de afaceri nu a precizat originea acestei sume, dar a fost asociat pentru diverse proiecte cu Boris Becker, în special în anii '90, fiind într-un timp consilierul său financiar în Elveția. De asemenea, fostul partener de afaceri al germanului a precizat că l-a crezut pe cuvânt pe fostul multiplu câștigător de la Wimbledon (1985, 1986 și 1989), care a respins recent orice idee de faliment în presa germană și a asigurat că poate face față obligațiilor sale financiare.

Avocatul fostului tenisman, Christian-Oliver Moser, respinsese ca nefondată cererea antreprenorului elvețian.

În urmă cu două săptămâni, Boris Becker a fost declarat în faliment personal de către un tribunal londonez pentru o datorie de mai multe milioane de euro.

AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

3 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

4 Foarte interesante amănunte!

5 Grangurul PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA, după ce a fost săltat și dus la audieri, duminică seară, într-un dosar de corupție