Tenis: Karolina Pliskova, învinsă în sferturi la US Open de CoCo Vandeweghe; Garbine Muguruza, noul lider WTA

Tenis: Karolina Pliskova, învinsă în sferturi la US Open de CoCo Vandeweghe; Garbine Muguruza, noul lider WTA

Jucătoarea americană de tenis CoCo Vandeweghe a învins-o pe Karolina Pliskova (Cehia), numărul unu WTA, cu 7-6 (4), 6-3, miercuri, în sferturile de finală ale turneului US Open, ultimul de Mare Șlem al anului, iar spaniola Garbine Muguruza va fi noul lider mondial de luni.

 Pliskova (25 ani) a petrecut opt săptămâni consecutive în fruntea ierarhie mondiale feminin, iar Muguruza, eliminată în optimi la Flushing Meadows, va urca luni în premieră pe prima poziție WTA.

Înaintea turneului de la New York nu mai puțin de opt jucătoare aveau șanse să fie pe primul loc în clasamentul WTA după US Open: Karolina Pliskova, liderul la zi al ierarhiei, Simona Halep (2 WTA), spaniola Garbine Muguruza, campioana de la Wimbledon, ucraineanca Elina Svitolina, jucătoarea cu cele mai multe titluri în acest sezon, daneza Caroline Woazniacki, fostă nr.1 mondial, britanica Johanna Konta, rusoaica Svetlana Kuznețova, campioană la US Open în 2004, și americanca Venus Wiliams.

Vandeweghe (25 ani, 22 WTA) s-a impus miercuri într-o oră și 34 de minute și va juca în penultimul act cu învingătoarea dintre compatrioata sa Madison Keys și Kaia Kanepi (Estonia).

Vandeweghe și Pliskova erau la egalitate, 2-2, în meciurile directe, cehoaica impunându-se în ultimul meci, anul acesta, la Stuttgart, în optimi, cu 7-6 (2), 6-4.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro