Tenis: Karolina Pliskova, Naomi Osaka şi Elina Svitolina, calificate în sferturi la Australian Open

Tenis: Karolina Pliskova, Naomi Osaka şi Elina Svitolina, calificate în sferturi la Australian Open

Karolina Pliskova, Naomi Osaka şi Elina Svitolina s-au calificat, luni, la Melbourne, în sferturile de finală ale turneului de tenis Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Karolina Pliskova (Cehia), numărul opt mondial, a trecut uşor de spaniola Garbine Muguruza (18 WTA), cu 6-3, 6-1, după exact o oră de joc. Pliskova (27 ani) şi-a egalat astfel cea mai bună performanţă a sa la Melbourne, iar în sferturi o va înfrunta pe câştigătoarea meciului dintre românca Simona Halep, numărul unu mondial, şi americanca Serena Williams, numărul 16 WTA.

În Margaret Court Arena, Pliskova nu a făcut decât trei erori neforţate şi a reuşit 23 de mingi direct câştigătoare.

Japoneza Naomi Osaka, campioana de la US Open şi numărul patru mondial, s-a calificat în premieră în sferturile de finală al Australian Open, după o victorie în trei seturi în faţa letonei Anastasija Sevastova (12 WTA), cu 4-6, 6-3, 6-4. Osaka (21 ani) a obţinut victoria după o oră şi 45 de minute.

Pentru un loc în careul de aşi, Osaka o va înfrunta pe ucraineanca Elina Svitolina, numărul 7 mondial, care a dispus de americanca Madison Keys (17 WTA) cu 6-2, 1-6, 6-1. Svitolina (24 ani), câştigătoarea Turneului Campioanelor în toamnă, nu a depăşit până acum sferturile de finală la un turneu de Mare Şlem, atingând această fază de trei ori, la Melbourne în 2018, şi la Roland Garros în 2015 şi 2017.
AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...