Tenis: Karolina Pliskova s-a calificat cu ușurință în sferturi la US Open

Tenis: Karolina Pliskova s-a calificat cu ușurință în sferturi la US Open

Jucătoarea cehă de tenis Karolina Pliskova, nr. 1 mondial, s-a calificat cu ușurință în sferturile de finală ale US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului, învingând-o luni în două seturi, 6-1, 6-0, pe americanca Jennifer Brady, nr. 91 WTA.

În sferturi, Pliskova va juca împotriva câștigătoarei din meciul care le opune pe compatrioata sa Lucie Safarova (37 WTA) și jucătoarea americană CoCo Vandeweghe (22 WTA).

Pliskova, foarte aproape de o eliminare în turul precedent în fața chinezoaicei Zhang Shuai (3-6, 7-5, 6-4), nu i-a lăsat nicio șansă lui Brady, complet depășită de joc.

Ea a câștigat primul set în 26 de minute și a fost încă mult mai expeditivă în cel de-al doilea, încheiat în 21 de minute.

Jucătoarea cehă trebuie să se califice în finala turneului newyorkez, ca și în 2016, pentru a spera să-și păstreze primul loc în clasamentul WTA.

Ea poate fi depășită de spaniola Gabine Muguruza, eliminată însă duminică în optimi de jucătoarea cehă Petra Kvitova, sau de ucrineanca Elina Svitolina, nr. 4 mondial, care joacă astăzi (luni) cu americanca Madison Keys, nr. 16 mondial.

AGERPRES (editor: Teodora Oprea, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro