Tenis: Karolina Pliskova şi Naomi Osaka s-au calificat în semifinalele turneului Australian Open

Tenis: Karolina Pliskova şi Naomi Osaka s-au calificat în semifinalele turneului Australian Open

Karolina Pliskova şi Naomi Osaka s-au calificat în semifinalele turneului de tenis Australian Open, miercuri, la Melbourne, cehoaica obţinând o victorie epică în faţa Serenei Williams după ce a salvat patru mingi de meci.

Williams, aflată în căutarea celui de-al 24-lea său titlu de Mare Şlem, a fost întrecută de Pliskova, numărul 8 mondial, cu 6-4, 4-6, 7-5, însă Karolina a revenit de la 1-5 în setul decisiv. La acest scor, Serena (37 ani) a făcut entorsă la glezna stângă, ratând prima minge de meci. Americanca a mai avut trei şanse de meci la 5-4 pe serviciul adversarei.

Serena a greşit mult în acest meci, neamaiavând precizia arătată la meciul din optimi cu românca Simona Halep , liderul WTA.

Williams a eşuat din nou în tentativa de a egala recordul deţinut de australianca Margaret Court (din anii 60-70) - 24 de titluri de Mare Şlem, ea pierzând finalele la precedentele două turnee de Grand Slam, la Wimbledon (în faţa germancei Angelique Kerber) şi la US Open (în faţa japonezei Naomi Osaka).

Serena câştigase la Australian Open ultimul său titlu de Mare Şlem, în 2017, depăşind performanţa deţinută de Steffi Graf, 23 de titluri majore în era open (22 germanca).

În semifinale, Pliskova o va înfrunta pe japoneza Naomi Osaka, numărul patru mondial, care va juca astfel în premieră în penultimul act la Melbourne, după ce a trecut destul de uşor de ucraineanca Elina Svitolina (7 WTA), cu 6-4, 6-1.

Osaka (21 ani), prima japoneză care a câştigat un titlu de Mare Şlem, a devenit şi prima jucătoare din Ţara Soarelui Răsare care a ajunge în careul de aşi la Australian Open în ultimii 25 de ani, după Kimiko Date în 1994. Cel mai bun rezultat al său la Melbourne era o optime de finală, anul trecut.

Svitolina (24 ani) a suferit în acest meci din cauza unor probleme la umăr şi la gât, pierzând şase ghemuri consecutive, de la 4-5 în primul set la 0-5 în actul secund.

Cealaltă semifinală a turneului australian le va opune pe cehoaica Petra Kvitova, numărul 6 mondial, şi pe americanca Danielle Collins, 35 WTA.
AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...