Tenis: Kiki Bertens a învins liderul mondial Ashleigh Barty, la Turneul Campioanelor

Tenis: Kiki Bertens a învins liderul mondial Ashleigh Barty, la Turneul Campioanelor

Jucătoarea olandeză de tenis Kiki Bertens a învins-o pe australianca Ashleigh Barty, numărul unu mondial, cu 3-6, 6-3, 6-4, marţi, într-un meci din Grupa Roşie a Turneului Campioanelor, care are loc la Shenzhen (China).

Bertens (27 ani, 10 WTA), care a înlocuit-o în ultimul moment pe japoneza Naomi Osaka, după ce aceasta a declarat forfait chiar marţi , s-a impus neaşteptat, după două ore şi 9 minute.

Barty (23 ani), care câştigase toate cele cinci confruntări anterioare cu Bertens, dintre care trei anul acesta, a luat primul set fără probleme, cu 6-3. Bertens a jucat tot mai bine şi a reuşit să încline balanţa, întorcând rezultatul de la 2-3 la 6-3, cu patru ghemuri consecutive. Olandeza a dominat setul decisiv, în care a condus cu 4-0, câştigând în cele din urmă cu 6-4.


Foto: (c) Aly Song / REUTERS


Australianca Barty câştigase meciul său de debut în faţa elveţiencei Belinda Bencic, cu 5-7, 6-1, 6-2, iar în ultima partidă din grupă o va înfrunta pe cehoaica Petra Kvitova.

Bertens poate rata calificarea în semifinale şi dacă se va impune în ultimul său meci, cu Bencic, deoarece primul criteriu este numărul de victorii, iar al doilea este cel al numărului de meciuri jucate. Bertens a jucat finala ediţiei trecute, desfăşurată la Singapore.

În celălalt meci de marţi din Grupa Roşie se vor înfrunta Kvitova şi Bencic.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro