Tenis: Kim Clijsters, Naomi Osaka şi Venus Williams, înscrise la Cincinnati

Tenis: Kim Clijsters, Naomi Osaka şi Venus Williams, înscrise la Cincinnati

Jucătoarea belgiană Kim Clijsters, revenită în circuitul profesionist de tenis după o pauză de opt ani, va participa la turneul WTA de la Cincinnati, mutat anul acesta la New York din cauza pandemiei de coronavirus, alături de japoneza Naomi Osaka şi americancele Venus Williams şi Sloane Stephens, informează AFP.

Aceste jucătoare, alături de tânăra americană Caty McNally (18 ani), sunt beneficiarele unor invitaţii (wildcard) din partea organizatorilor, pentru evenimentul care va disputa între 20 şi 28 august, cu porţile închise, la Flushing Meadows, înaintea US Open.

Ele vin să completeze un tablou pe care mai figurează alte nume importante din tenisul feminin, între care jucătoarea cehă Karolina Pliskova (numărul 3 mondial), americancele Sofia Kenin (nr. 4), Serena Williams (nr. 9), Madison Keys (nr. 13) sau olandeza Kiki Bertens (nr. 7).

Spaniola Garbine Muguruza, laureata turneului în 2017, va fi la rândul ei prezentă, la fel şi steaua în devenire a tenisului american, Coco Gauff (16 ani).

Dacă Naomi Osaka figurează printre favoritele ediţiei acest an, la fel ca Pliskova sau Kenin, privirile vor fi îndreptate de asemenea către Clijsters. La 37 de ani, belgianca, mama a trei copii, a decis să revină pe teren la opt ani după retragerea sa din circuitul profesionist. Eliminată prematur la Dubai, în februarie, iar apoi la Monterrey, în martie, ea participă în prezent la World Tennis Team, o competiţie mixtă pe echipe, în Virginia de Vest.

Fostă numărul unu mondial şi laureată a Openului Australiei în 2011, Kim Clijsters speră astfel să fie într-o formă cât mai bună pentru US Open, turneul de Mare Şlem pe care l-a câştigat de trei ori (2005, 2009, 2010) şi care va avea loc între 31 august şi 13 septembrie.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”