Tenis: Madison Keys, din nou în semifinale la US Open

Tenis: Madison Keys, din nou în semifinale la US Open

Jucătoarea americană de tenis Madison Keys (14 WTA), finalista de anul trecut, s-a calificat în semifinalele turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe spaniola Carla Suarez Navarro (24 WTA), cu 6-4, 6-3, miercuri, la New York.

Keys (23 ani) o va înfrunta pentru calificarea în finală pe japoneza Naomi Osaka (numărul 19 mondial). Cealaltă semifinală le va opune pe americanca Serena Williams, aflată în căutarea unui al 24-lea titlu de Mare Şlem, şi letona Anastasija Sevastova (18 WTA).

În urmă cu un an, Keys, antrenată de compatrioata sa Lindsay Davenport, fusese întrecută în finală de o altă reprezentantă a SUA, Sloane Stephens, cu 6-3, 6-0.

Madison Keys nu şi-a pierdut niciodată serviciul în meciul cu Suarez Navarro, deşi iberica a beneficiat de două mingi de break, fructificând în fiecare set o oportunitate de a câştiga pe serviciul adversarei.

Keys, care a atins penultimul act şi la Roland Garros, în iunie, a ajuns în careul de aşi la trei din cele patru turnee de Mare Şlem, singurul la care nu a bifat această performanţă fiind cel de la Wimbledon, unde cel mai bun rezultat al său rămâne un sfert de finală în 2015.

Keys şi Osaka s-au înfrunta de trei ori până acum, iar americanca a ieşit învingătoare de fiecare dată. În turul al treilea la US Open 2016, Keys a fost condusă cu 5-1 de japoneză în setul decisiv, dar a reuşit să se impună.

Osaka a trecut facil în sferturi de ucraineanca Lesia Ţurenko, cu 6-1, 6-1.
AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante