Tenis: Maria Şarapova mai vrea un turneu de Grand Slam în palmaresul ei

Tenis: Maria Şarapova mai vrea un turneu de Grand Slam în palmaresul ei

Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova, cu 5 turnee de Grand Slam în palmares, continuă să-şi dorească un titlu major la vârsta de 31 ani, chiar dacă acum nu face parte din primele 40 de jucătoare ale lumii, relatează Reuters.

Şarapova, nr. 41 mondial, a revenit pe teren în aprilie 2017, după ispăşirea unui suspendări de 15 luni pentru dopaj cu meldonium, dar de atunci nu s-a mai ridicat la nivelul dinainte şi, urmărită de accidentări, a mai câştigat un singur turneu, Tianjin Open.

Rusoaica începe sezonul pe zgură la Stuttgart, unde a primit un wild card, şi va juca în primul tur cu Caroline Garcia (Franţa), cap de serie numărul 6.

''După ce ai trăit experienţa victoriilor de Grad Slam, este absolut natural să ai acest obiectiv în mintea ta, a declarat Şarapova pentru CNN. Ar fi o prostie pentru mine să spun că obiectivul meu pentru acest an este să câştig turnee mai mici, pentru că eu năzuiesc să fiu pe scenele mari şi să câştig marile turnee. Am trăit experienţa, ştiu cum e şi vreau s-o gust din nou. Voi munci pentru asta''.

Ultimul Grand Slam câştigat de rusoaică a fost cel de la Roland Garros, când a învins-o în finală pe românca Simona Halep, acum nr. 1 mondial şi prima favorită la Stuttgart.

Rusoaica nu plănuieşte o retragere timpurie şi îşi doreşte să joace la JO 2020 de la Tokyo: ''Mi-ar plăcea să mai joc la o Olimpiadă, dar în acest moment nu ştiu dacă se va întâmpla. Vreau să continui, voi continua să muncesc şi vom vedea unde mă va duce asta''.
AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa