Tenis: Maria Şarapova, operată la umărul drept, a declarat forfait pentru turneul de la Miami

Tenis: Maria Şarapova, operată la umărul drept, a declarat forfait pentru turneul de la Miami

Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova a declarat forfait pentru turneul WTA de la Miami (19-31 martie), după ce a fost supusă unei "mici" intervenţii chirugicale la umărul drept, pentru a-şi trata o leziune cu care se confruntă de mai multe luni, informează AFP.

"După ce am ascultat câteva opinii diferite ale medicilor, din diferite ţări, săptămâna trecută m-am supus unei mici proceduri, care va avea nevoie de câteva săptămâni pentru a se vindeca", a anunţat Şarapova pe reţelele de socializare.

"Chiar dacă acest proces a fost foarte lung, rămân incredibil de motivată pentru a reveni mai puternică şi, mai ales, fără durerile pe care le-am resimţit atunci când am jucat, de la începutul anului", a adăugat rusoaica.

În vârstă de 31 ani, Maria Şarapova a disputat doar opt meciuri în 2019 (6 victorii şi 2 înfrângeri). Ea ocupă în prezent locul 29 în clasamentul WTA şi a fost eliminată în optimile de finală la Openul Australiei, primul turneu de Mare Şlem al anului.

La finele lunii ianuarie, Şarapova a participat la turneul de al Sankt Petersburg (Rusia), însă a abandonat după victoria obţinută în primul tur în faţa australiencei Daria Gavrilova.

Maria Şarapova a mai fost operată la acelaşi umăr drept în anul 2008. La jumătatea acestei luni, ea a anunţat că nu va participa la turneul de la Indian Wells, care va debuta pe 4 martie.

Următorul turneu care figurează în programul său este cel de la Stuttgart (Germania), începând din 22 aprilie.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia