Tenis: Mihaela Buzărnescu a ratat calificarea în finala turneului BRD Bucharest Open

Tenis: Mihaela Buzărnescu a ratat calificarea în finala turneului BRD Bucharest Open

Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu, favorita numărul 2 a turneului BRD Bucharest Open, a ratat calificarea în finală după ce a fost învinsă, sâmbătă, în semifinale de croata Petra Martic cu scorul de 6-4, 6-4.

Buzărnescu, singura româncă rămasă în competiţie, a început ezitant, nereuşind să îşi câştige serviciul în ghemul al treilea, iar la scorul de 3-2 pentru croată a avut o ieşire necontrolată, fiind atenţionată de arbitrul de scaun să nu mai profereze injurii. Jucătoarea română a reuşit un break, însă pe final şi-a cedat propriul serviciu în ghemul al nouălea şi i-a permis adversarei să câştige primul set, 6-4.

Martic a reuşit break-ul în setul doi în ghemul al nouălea, moment în care Mihaela Buzărnescu a avut o nouă cădere nervoasă. Antrenorul a încercat să o calmeze, însă jucătoarei române i-au dat lacrimile. În ultimul ghem, croata nu a făcut nicio greşeală pe propriul serviciu şi a pus punct meciului după 1 oră şi 44 de minute.

În acest meci, Buzărnescu a avut 28 de lovituri câştigătoare şi 34 de greşeli neforţate, în timp ce Martici a avut 13 lovituri câştigătoare şi 14 greşeli neforţate. Jucătoarea română a avut 4 duble greşeli, faţă de doar una a adversarei sale.

În finala programată duminică, Petra Martic o va întâlni pe câştigătoarea semifinalei dintre Anastasija Sevastova (Letonia/N.1) şi Polona Hercog (Slovenia/N.8).

Aceasta este doar a doua finală a turneului BRD Bucharest Open, înfiinţat în 2014, în care România nu are o reprezentantă. În 2015, Anna Karolina Schmiedlova şi Sara Errani ajungeau în ultimul act, victoria aparţinând atunci jucătoarei din Slovacia.

Prin calificarea în finala turneului de la Bucureşti, Petra Martic şi-a asigurat suma de 21.400 de dolari şi 180 de pucte WTA, în timp ce Mihaela Buzărnescu va primi 11.300 de dolari şi 110 puncte. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...