Tenis: Mihaela Buzărnescu, prima jucătoare română calificată în sferturile de finală ale BRD Bucharest Open

Tenis: Mihaela Buzărnescu, prima jucătoare română calificată în sferturile de finală ale BRD Bucharest Open

Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu, favorita numărul 2, s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului BRD Bucharest Open, după ce a învins-o cu 6-3, 7-5 pe slovena Tamara Zidansek (93 WTA).

Buzărnescu a făcut repede primul break şi a condus cu 2-1, însă slovena a revenit şi a făcut imediat rebreak-ul. Cele două jucătoare au continuat cap la cap până în ghemul al şaptelea, care a fost de altfel şi cel mai lung al primului set. Jucătoarea română a avut 40-0 pe serviciul adversarei, însă a câştigat abia a cincea minge de break. Buzărnescu a încheiat setul cu un break, scor 6-3.

Jocul Mihaelei Buzărnescu a început să sufere în setul secund, când a pierdut pe propriul serviciu primul ghem. Zidansek s-a distanţat apoi la 3-1 şi 4-1 când a reuşit al doilea break, moment în care jucătoarea română a izbucnit în lacrimi pe bancă, fiind încurajată de antrenorul Septimiu Frăţilă. Discuţia cu acesta i-a ridicat moralul Mihaelei Buzărnescu, ea reuşind să revină şi să egaleze, 4-4. După un break al jucătoarei slovene, Buzărnescu a câştigat trei ghemuri la rând şi a reuşit să evite intrarea partidei în decisiv impunându-se cu 7-5.

Aceasta este a treia victorie jucătoarei române în faţa Tamarei Zidansek, după cele obţinute în 2015, la Zawada (Polonia), şi 2017, la Toyota (Japonia). Buzărnescu şi-a asigurat un cec de 5.900 dolari şi 60 puncte WTA pentru calificarea în sferturile de finală, acolo unde o va întâlni pe Yafan Wang (China).

În afară de Mihaela Buzărnescu, în proba de simplu a turneului de la Bucureşti a mai rămas doar o româncă, Sorana Cîrstea, care o va întâlni în turul 2 pe Maryna Zanevska din Belgia.
AGERPRES (editor: Marius Ţone, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?