Tenis: Mihaela Buzărnescu s-a calificat dramatic în semifinalele turneului WTA de la Linz

Tenis: Mihaela Buzărnescu s-a calificat dramatic în semifinalele turneului WTA de la Linz

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat, dramatic, în semifinalele turneului WTA de la Linz (Austria), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, vineri, după ce a dispus de elvețianca Belinda Bencic, cu 6-4, 5-7, 7-6 (4).

 Buzărnescu (29 ani, 105 WTA), venită din calificări, a realizat cea mai bună performanță a carierei, după două ore și 30 de minute, câștigând după ce a ratat trei mingi de meci în finalul setului doi și alte două în setul al treilea.

Românca a condus cu 5-2 atât în setul al doilea, pierdut apoi cu 5-7, cât și în decisiv, care a fost decis în tiebreak.
Bencic (20 ani), aflată în prezent pe locul 228 mondial, după ce în februarie 2016 era a 7-a jucătoare a lumii, participă la competiția austriacă în baza unui wildcard oferit de organizatori. Elvețianca dispută cu această ocazie prima sa competiție după o intervenție chirurgicală la încheietura mâinii stângi, la care a fost supusă în luna mai.

Buzărnescu a avut 6 ași, față de 2 ai elvețiencei, care a comis 4 greșeli duble.

Mihaela Buzărnescu, jucătoare care va intra în premieră în top 100 de luni, și-a asigurat un cec de 9.113 euro și 128 de puncte WTA. Ea va juca în penultimul act cu învingătoarea dintre Barbora Strycova (Cehia/N. 2) și Tatjana Maria (Germania/N. 7).

Buzărnescu va juca și la dublu în semifinale, alături de Oksana Kalașnikova (Georgia).

Tot vineri, în sferturi la simplu, Sorana Cîrstea, cap de serie numărul cinci, o va înfrunta pe principala favorită, Magdalena Rybarikova (Slovacia).
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”