Tenis: Mihaela Buzărnescu s-a calificat în optimi la Nottingham (WTA)

Tenis: Mihaela Buzărnescu s-a calificat în optimi la Nottingham (WTA)

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat, marţi, în optimile de finală ale turneului WTA de la Nottingham, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce a trecut de Veronica Cepede Royg (Paraguay) cu 6-2, 3-6, 7-6 (5).

Buzărnescu (30 ani, 30 WTA), a cincea favorită, a obţinut prima sa victorie pe iarbă din acest sezon în două ore şi 6 minute, la prima sa confruntare cu Cepede Royg (26 ani, 120 WTA).

Românca a reuşit nu mai puţin de 13 aşi, dar a avut şi 6 duble greşeli. Jucătoarea sud-americană a făcut şi ea 6 duble greşeli şi a avut 2 aşi.

Mihaela Buzărnescu a avut două mingi de meci în setul al treilea, la 5-4, dar le-a ratat pe ambele, iar apoi s-a ajuns în tiebreak. Cepede Royg a condus cu 5-3 în tiebreak, dar românca a făcut patru puncte consecutive şi a obţinut victoria.

Buzărnescu şi-a asigurat un cec de 3.400 dolari şi 30 de puncte WTA, iar în faza următoare o va înfrunta pe americanca Irina Falconi (28 ani, 152 WTA), victorioasă cu 6-4, 6-1 în faţa australiencei Arina Rodionova.

La dublu, Buzărnescu face pereche cu britanica Heather Watson, împotriva principalelor favorite, Liudmila Kicenok (Ucraina)/Ala Kudriavţeva (Rusia). AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro