Tenis: Mihaela Buzărnescu s-a calificat în optimi la Istanbul (WTA)

Tenis: Mihaela Buzărnescu s-a calificat în optimi la Istanbul (WTA)

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu, a doua favorită, s-a calificat, marţi, în optimile de finală ale turneului WTA de la Istanbul, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, după ce a trecut cu 6-4, 6-4 de israelianca Julia Glushko.

Buzărnescu (30 ani, 30 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 36 de minute, în faţa unei adversare venite din postura de ''lucky loser'', sub privirile altei jucătoare române, Alexandra Dulgheru, care a pierdut în ultimul tur al calificărilor.

Mihaela Buzărnescu a alternat în acest meci loviturile bune cu erorile, adunând nu mai puţin de 7 duble greşeli şi 36 de greşeli neforţate. Glushko (29 ani, 129 WTA), învinsă în ultimul tur al calificărilor de Irina Maria Bara, a avut 21 de erori neprovocate. Raportul mingilor direct câştigătoare (winners) a fost de 22-7 pentru Buzărnescu.

Buzărnescu a mai întâlnit-o o dată pe Glushko, în 2017, la turneul ITF de la Versmold (Germania), adversara abandonând la scorul de 7-5, 2-0 pentru româncă.

Mihaela Buzărnescu şi-a asigurat un cec de 3.400 dolari şi 30 de puncte WTA, iar în optimi va juca împotriva rusoaicei Margarita Gasparian (24 ani, 72 WTA). Buzărnescu va juca şi la dublu, alături de Irina Bara, fiind favoritele numărul trei.

Tot marţi, Sorana Cîrstea a învins-o pe Irina Maria Bara cu 2-6, 6-0, 6-0. AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”