Tenis: Mihaela Buzărnescu s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Praga

Tenis: Mihaela Buzărnescu s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Praga

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat, joi, în semifinalele turneului WTA de la Praga, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce a învins-o pe Kristyna Pliskova (Cehia), cu 6-2, 6-3.

Buzărnescu (29 ani, 37 WTA), cap de serie numărul şapte, a dominat partida şi s-a impus după o oră şi 22 de minute în faţa unei reprezentante a gazdelor (26 ani, 74 WTA).

Mihaela a reuşit 4 aşi, a comis 3 duble greşeli, a adunat 30 de winners şi a comis 16 erori neforţate, în timp ce Pliskova a avut 3 aşi, a reuşit 18 lovituri direct câştigătoare şi a făcut 21 de erori neprovocate.

Buzărnescu nu şi-a pierdut niciodată serviciul, salvând toate cele patru mingi de break pe care le-a avut Pliskova.

Românca şi-a asigurat un cec de 11.300 dolari şi 110 puncte WTA, urmând să joace în penultimul act cu învingătoarea dintre australianca Samantha Stosur (34 ani, 57 WTA) şi Camila Giorgi (Italia), o jucătoare de 26 de ani care ocupă locul 58 în ierarhia mondială.

Buzărnescu s-a calificat şi în finala de dublu, alături de belarusa Lidia Morozova, fără joc, după retragerea cehoaicelor Barbora Stefkova/Barbora Strycova (Strycova accidentată la tendonul lui Ahile). Buzărnescu şi Morozova şi-au asigurat un cec de 6.400 dolari şi 180 de puncte WTA la dublu. În finală, cele două le vor înfrunta pe Nicole Melichar (SUA)/Kveta Peschke (Cehia/N. 3), victorioase cu 6-4, 6-0 în faţa cuplului Andrea Sestini-Hlavackova/Renata Voracova (Cehia/N. 1).
AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...