Tenis: Mladenovic și Riske au criticat starea terenurilor, care favorizează accidentările la Wimbledon

Tenis: Mladenovic și Riske au criticat starea terenurilor, care favorizează accidentările la Wimbledon

Jucătoarea franceză de tenis Kristina Mladenovic și cea americană Alison Riske, care s-au înfruntat în turul 2 de la Wimbledon pe terenul nr. 18, au solicitat schimbarea terenului din cauza stării proaste a gazonului, care punea în pericol integritatea jucătoarelor, relatează AFP.

Mladenovic, nr. 14 mondial, învinsă de Riske cu 2-6, 6-4, 6-4, a povestit că a cerut arbitrei de scaun schimbarea terenului, după ce ambele jucătoare au căzut în același loc: ''Ea a căzut, eu am căzut în același loc. Am avut șansă că nu a fost ceva grav. Am oprit jocul pentru a vorbi. După al doilea set, am cerut să vorbesc cu arbitra, care mi-a spus că nu există altă soluție. Arbitra a făcut fotografii la teren. Era doar pământ, plin de găuri și de umflături. Se vedea clar că aproape nu mai era iarbă. A fost prea frumos, prea cald, a fost explicația care am primit-o''.

Jucătoarea franceză a rămas impresionată de accidentarea americancei Bethanie Mattek-Sands, care a cerut cu disperare ajutor după ce s-a accidentat la genunchi. Sorana Cîrstea, adversara ei, i-a sărit în ajutor, înaintea ca Mattek-Sands să fie transportată la spital.

Jucătoarea română a estimat însă că accidentarea nu a fost cauzată de starea terenului: ''Știm toți că iarba este o suprafață mai periculoasă decât zgura sau hardul. Dar ce s-a întâmplat acolo este doar ghinion. S-ar fi putut întâmpla oricui''.

Terenurile de la Wimbledon au mai fost subiectul criticilor jucătorilor, așa cum s-a întâmplat în 2013, când rusoaica Maria Șarapova a calificat terenul nr. 2 ca fiind periculos.

AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

3 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

4 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”

5 „A vrut să mă interneze la nebuni! La copii nu renunț niciodată!”