Tenis: Monica Niculescu - Nu pot să cred că suntem în semifinalele Fed Cup după acel meci epic

Tenis: Monica Niculescu - Nu pot să cred că suntem în semifinalele Fed Cup după acel meci epic

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu a declarat, luni, la întoarcerea la Bucureşti, că nu îi vine să creadă că România s-a calificat în semifinalele Fed Cup după victoria sa şi a Irinei Begu în meciul ''epic'' de dublu al întâlnirii cu Cehia.

"Suntem puţin obosite acum pentru că după meci am stat să ne bucurăm de victorie. Sunt foarte fericită de acest rezultat, a fost un super weekend. Nu pot să cred că suntem în semifinale după acel meci epic. Să baţi Cehia e ceva, a câştigat de atâtea ori trofeul. Încrederea e maximă acum. Noi aveam încredere după finala din Thailanda, dar nu ne gândeam că va fi 2-2 în meciul cu Cehia şi va trebui să jucăm dublu. Am făcut cel mai bun tenis. Doar dacă practicam un tenis de calitate şi jucam la un astfel de nivel puteam să batem perechea numărul 1 mondial. Ne-au ajutat foarte mult şi suporterii. A fost emoţionant, ceva incredibil. Nu aveai cum să nu câştigi acel meci, vă spun sincer", a spus ea pe Aeroportul Henri Coandă.

Niculescu a afirmat că Mihaela Buzărnescu este bine, deşi a pierdut ambele partide în care a jucat la Ostrava. "Mihaela se simte foarte bine, a plecat la Doha. Ea a încercat, nu e uşor să joci în Fed Cup. Mie mi s-a părut că a făcut o treabă OK. Asta e, a rămas meciul de dublu, am luat-o de la 0-0 şi echipa a reuşit să câştige această dispută", a explicat Monica Niculescu.

Referitor la întâlnirea cu Franţa din semifinalele Fed Cup, jucătoarea română a afirmat: "Normal că ne-am fi dorit să jucăm acasă cu Franţa. Acum eu sunt curioasă ce suprafaţă vor alege. Va fi în aprilie, mă gândeam că poate se va juca pe zgură. Va fi foarte greu pentru că suporterii francezi sunt foarte gălăgioşi, foarte inimoşi. Kristinei Mladenovic îi place foarte mult să joace cu public. E ca mine, eu mă hrănesc cu energia suporterilor. Iar Mladenovic la fel. Apoi Caroline Garcia e jucătoare de top 10, aşa că va fi un meci foarte greu. Dar deocamdată să ne bucurăm de acest moment, ne vom gândi prin aprilie ce vom face cu Franţa".

Jucătoarele Monica Niculescu, Irina Begu şi Ana Bogdan s-au întors, luni, la Bucureşti după întâlnirea de Fed Cup de la Ostrava dintre Cehia şi România. Celelalte două componente ale echipei, Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu, nu s-au întors în ţară, plecând din Cehia direct la Doha, acolo unde vor participa la turneul WTA programat în perioada 11-16 februarie.

Echipa României a învins Cehia, deţinătoarea trofeului Fed Cup, cu scorul de 3-2 , duminică seara, la Ostrava, în sferturile Grupei Mondiale, după victoria perechii Irina Begu/Monica Niculescu în faţa cuplului Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, cu 6-7 (2), 6-4, 6-4.

România s-a calificat în semifinalele competiţiei şi va juca în penultimul act împotriva echipei Franţei.

Celelalte puncte ale echipei României au fost aduse de Simona Halep, care a dispus sâmbătă cu 6-4, 6-0 de Katerina Siniakova, iar duminică a învins-o pe Karolina Pliskova cu 6-4, 5-7, 6-4. Mihaela Buzărnescu a fost învinsă sâmbătă de Pliskova cu 6-1, 6-4, iar duminică de Siniakova cu 6-4, 6-2.

Cehia câştigase anterior ambele meciuri jucate cu România în Fed Cup, în 1980 în Berlinul de Vest, cu 2-1, în sferturile Grupei Mondiale, şi în 2016, la Cluj-Napoca, scor 3-2, în primul tur al Grupei Mondiale.

România va juca în semifinale pe 20-21 aprilie, cu Franţa, care a trecut în sferturi de Belgia cu 3-1. AGERPRES (editor: Marius Ţone, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...