Tenis: Monica Niculescu, în turul al doilea la Eastbourne (WTA)

Tenis: Monica Niculescu, în turul al doilea la Eastbourne (WTA)

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a învins-o pe croata Mirjana Lucic-Baroni cu 6-4, 5-7, 7-5, duminică, în runda inaugurală a turneului WTA de la Eastbourne (Marea Britanie), dotat cu premii totale de 753.900 dolari.

Monica s-a impus după două ore și 18 minute și și-a asigurat un cec de 5.155 dolari și 30 de puncte WTA. Niculescu a condus în setul al doilea cu 5-2, dar a pierdut cinci ghemuri consecutive și setul (5-7).

Niculescu (29 ani, 50 WTA) o învinsese pe croată (35 ani, 24 WTA) și în primul lor meci direct, în 2011, în primul tur la Cincinnati, cu 7-5, 6-0.

În turul al doilea, Niculescu o va înfrunta pe Petra Kvitova (Cehia), cap de serie numărul 13.

Simona Halep este a doua favorită a turneului și va juca direct în turul secund, contra învingătoarei dintre Christina McHale (SUA) și Ying-Ying Duan (China).

Pe tabloul principal de simplu a ajuns și Sorana Cîrstea, din postura de lucky loser, și va juca în primul tur cu Katerina Siniakova (Cehia). Românca a fost învinsă în ultimul tur al calificărilor de taiwaneza Su-Wei Hsieh, cu 7-6 (3), 6-1.

La dublu, Niculescu va juca alături de taiwaneza Hao-Ching Chan, adversarele din primul tur fiind Timea Babos (Ungaria) și Andrea Hlavackova (Cehia), favoritele numărul trei.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...