Tenis: Monica Niculescu s-a calificat fără joc în semifinalele turneului de la Luxemburg (WTA)

Tenis: Monica Niculescu s-a calificat fără joc în semifinalele turneului de la Luxemburg (WTA)

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu s-a calificat fără joc în semifinalele turneului WTA de la Luxemburg, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, joi, după ce daneza Caroline Wozniacki, a doua favorită, s-a retras din motive de sănătate, potrivit organizatorilor.

Niculescu (29 ani, 50 WTA) pierduse toate cele șapte confruntări de până acum cu Woznicki (26 ani, 22 WTA), ultima oară anul acesta în turul al treilea la US Open, cu 3-6, 1-6.

Monica Niculescu a ajuns pentru a treia oară în semifinalele turneului luxemburghez, după edițiile din 2011 și 2012.

Românca și-a asigurat un cec de 9.113 euro și 110 puncte WTA, iar în penultimul act o va înfrunta pe olandeza Kiki Bertens, a treia favorită, care a dispus cu 6-0, 6-4 de Denisa Allertova (Cehia). Monica a câștigat singurul meci cu Bertens (24 ani, 23 WTA), anul trecut, în sferturile turneului ITF de la Poitiers (Franța, 100.000 dolari), cu 5-7, 6-0, 7-5.

Niculescu are șansa de a se califica joi și în semifinalele probei de dublu, alături de Patricia Țig, dacă cele două vor trece de americancele Ashley Weinhold/Caitlin Whoriskey.
AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”