Tenis: Murray și Wawrinka, în sferturile de finală la US Open

Tenis: Murray și Wawrinka, în sferturile de finală la US Open

Tenismanul britanic Andy Murray, numărul 2 mondial, s-a calificat fără să forțeze în sferturile de finală ale Openului Statelor Unite, ultimul turneu de Mare Șlem al anului, învingând-ul în trei seturi, 6-1, 6-2, 6-2, pe bulgarul Grigor Dimitrov, ocupantul locului 24 în ierarhia ATP, într-o partidă disputată luni la Flushing Meadows.

Campionul olimpic en titre îl va avea ca adversar în următorul meci pe japonezul Kei Nishikori, finalist la US Open în 2014, care a făcut la rândul său o impresie puternică în fața croatului Ivo Karlovic, de care a dispus cu 6-3, 6-4, 7-6 (7/1), în ciuda celor 21 de ași reușiți de ''veteranul'' de 37 de ani.

Un alt favorit, elvețianul Stan Wawrinka (nr.3), a avut nevoie de patru seturi, 6-4, 6-1, 6-7 (5/7), 6-3, pentru a-l învinge pe ucraineanul Ilia Marcenko și a accede în faza sferturilor de finală, unde îl va întâlni pe argentinianul Juan Martin Del Porto, surpriza actualei ediții a competiției newyorkeze.

Revenit în circuitul profesionist după o absență de doi ani, cauzată de problemele de sănătate, Del Potro și-a asigurat prezența în sferturi după abandonul austriacului Dominic Thiem, cap de serie numărul 8, care a acuzat o accidentare la genunchi în setul al doilea, la scorul de 6-3, 3-2 în favoarea sud-americanului.

Rezultate (optimi de finală):
MASCULIN
Juan Martin Del Potro (Argentina) — Dominic Thiem (Austria/N.8) 6-3, 3-2, abandon Thiem
Stan Wawrinka (Elveția/N.3) — Ilia Marcenko (Ucraina) 6-4, 6-1, 6-7 (5/7), 6-3
Kei Nishikori (Japonia/N.6) — Ivo Karlovic (Croația/N.21) 6-3, 6-4, 7-6 (7/4)
Andy Murray (Marea Britanie/N.2) — Grigor Dimitrov (Bulgaria/N.22) 6-1, 6-2, 6-2

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…