Tenis: Nadal, al doilea finalist la Roland Garros

Tenis: Nadal, al doilea finalist la Roland Garros

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, N.1 mondial, rămâne în cursă pentru a câştiga a 11-a oară turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, el calificându-se vineri în finală după o victorie în trei seturi în faţa argentinianului Juan Martin Del Potro, 6-4, 6-1, 6-2.

Nadal, care are 32 de ani, s-a impus după două ore şi 17 minute în faţa lui Del Potro, 29 de ani, locul 6 mondial şi favorit N.5 la Roland Garros.

Adversarul lui Nadal în finală va fi austriacul Dominic Thiem, favorit 7, care a trecut vineri de italianul Marco Cecchinato, revelaţia turneului, cu 7-5, 7-6 (10), 6-1.

Thiem, 24 de ani, nr. 8 ATP, după două semifinale la Roland Garros în 2016 şi 2017, va juca duminică prima sa finală de Grand Slam.

Thiem, singurul tenisman care l-a învins pe zgură pe Nadal în ultimele două sezoane, era văzut ca unul dintre puţinii contracandidaţi serioşi ai spaniolului la Roland Garros.
AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro