Tenis: Nadal consideră victoria din finala de la Australian Open 'una dintre cele mai emoţionante'

Tenis: Nadal consideră victoria din finala de la Australian Open 'una dintre cele mai emoţionante'

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a declarat că titlul cucerit, duminică, la Australian Open este unul dintre cele mai ''emoţionante momente'' din cariera sa, având în vedere că a devenit primul jucător cu 21 de titluri de Mare Şlem prin victoria reuşită în faţa rusului Daniil Medvedev, transmite Reuters.

Foto: (c) DEAN LEWINS/EPA


''A fost unul dintre cele mai emoţionante meciuri din cariera mea. Nu ştiu ce să spun. A fost ceva nemaipomenit'', a declarat Nadal pe teren, imediat după ce l-a învins pe Medvedev la capătul unui meci epic, de peste cinci ore, cu 2-6, 6-7 (5/7), 6-4, 6-4, 7-5.

Foto: (c) Asanka Brendon Ratnayake/REUTERS


''Ca să fiu cinstit, în urmă cu o lună şi jumătate nu ştiam dacă voi putea să revin în circuit şi să joc tenis din nou. Iar azi, în faţa voastră (a spectatorilor, n. red.), să câştig acest trofeu ... nu ştiţi cât de mult am luptat ca să fiu aici. Susţinerea pe care am primit-o în aceste trei săptămâni va rămâne pentru totdeauna în inima mea'', a mai spus Nadal.

Nadal a cucerit al 21-lea său titlu de Mare Şlem din carieră, depăşindu-i pe rivalii Novak Djokovic şi Roger Federer, care au fiecare câte 20 de trofee.

Foto: (c) DEAN LEWINS/EPA


Jucătorul spaniol de 35 de ani a fost circumspect în privinţa şanselor sale la primul turneu de Mare Şlem al anului după ce a ratat cea mai mare parte a sezonului 2021 din cauza problemelor medicale la un picior, iar apoi a încheiat anul cu o infecţie cu Covid-19.

Nadal a obţinut al doilea său trofeu la Melbourne Park, după cel din 2009.

Foto: (c) JOEL CARRETT/EPA


''Putea fi ultimul meci Australian Open, dar nu, mai am destulă energie să continui'', a subliniat Nadal.

''Nu pot să explic aceste sentimente pe care le am acum, dar voi continua să încerc să dat tot ce pot şi să revin aici (la Melbourne'', a concluzionat Nadal, care a devenit al doilea jucător din era open şi al patrulea din istorie care câştigă de cel puţin două ori fiecare turneu de Mare Şlem. Djokovic a realizat această performanţă anul trecut, când a câştigat la Roland Garros pentru a doua oară.

Foto: (c) JAMES ROSS/EPA


Trei femei au reuşit să câştige în carieră mai multe trofee de Mare Şlem, Margaret Court (24), Serena Williams (23) şi Steffi Graf (22).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”