Tenis: Nadal și Fognini, calificați în semifinalele turneului ATP Masters 1.000 de la Miami

Tenis: Nadal și Fognini, calificați în semifinalele turneului ATP Masters 1.000 de la Miami

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 7 mondial, s-a calificat în semifinalele turneului ATP Masters 1.000 de la Miami (Statele Unite ale Americii), dotat cu premii în valoare de 6.993.450 dolari, învingându-l în două seturi, 6-2, 6-3, pe americanul Jack Sock, într-o partidă disputată miercuri.

Nadal, care a pierdut patru finale la Miami în cursul carierei sale, nu i-a lăsat nicio șansă lui Sock, în fața căruia s-a impus după o oră și 23 minute de joc.

Jucătorul iberic îl va avea ca adversar în penultimul act pe italianul Fabio Fognini, care a reușit să-l elimine pe favoritul numărul 2 al competiției din Florida, japonezul Kei Nishikori, de care a dispus cu 6-4, 6-2, la capătul unui meci care a durat doar 68 de minute.

Fognini, ocupantul locului 40 în clasamentul mondial, este primul reprezentant al Italiei care a reușit să atingă sferturile de finală la Miami, după Diego Nargiso în 1992 și, totodată, primul jucător calificat în semifinalele competiției din Florida fără să figureze printre capii de serie, după argentinianul Guillermo Canas, în 2007, potrivit site-ului ATP.

Nadal și Fognini s-au întâlnit de zece ori până în prezent, spaniolul câștigând șapte de șapte ori, ultima oară anul trecut, în sferturile de finală ale turneului de la Barcelona.

Joi se vor disputa ultimele două meciuri din sferturile de finală ale turneului de la Miami, Roger Federer (Elveția/N.4) — Tomas Berdych (Cehia/N.10) și Alexander Zverev (Germania/N.16) — Nick Kyrgios (Australia/N.12).

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”