Tenis: Nadal şi Thiem au debutat cu dreptul la Turneul Campionilor

Tenis: Nadal şi Thiem au debutat cu dreptul la Turneul Campionilor

Spaniolul Rafael Nadal şi austriacul Dominic Thiem au debutat cu dreptul la Turneul Campionilor, finala circuitului profesionist masculin de tenis (ATP), dotată cu premii totale în valoare de 5,7 milioane dolari, impunându-se în meciurile disputate duminică seara la O2 Arena din Londra.

În primul să meci din cadrul Grupei Londra 2020, Rafael Nadal, numărul doi mondial, l-a învins cu 6-3, 6-4 pe rusul Andrei Rublev (7 ATP), după o oră şi 18 minute de joc.

În cealaltă partidă din această grupă, Dominic Thiem (nr. 3) a dispus cu 7-6 (7/5), 4-6, 6-3 de grecul Stefanos Tsitsipas, deţinătorul trofeului, într-o reeditare a finalei de anul trecut a acestei competiţii.

Nadal şi Thiem, campioni la Roland Garros, respectiv US Open în acest an, se vor înfrunta marţi, zi în care va avea loc şi duelul dintre Tsitsipas şi Rublev.

Sârbul Novak Djokovic, care a primit duminică trofeul rezervat numărului unu mondial la final de sezon, pentru a şasea oară în cariera sa, îşi va face luni debutul la actuala ediţie a Turneului Campionilor, când îl va înfrunta pe argentinianul Diego Schwartzman (nr. 8). În cadrul aceleiaşi grupe, rusul Daniil Medvedev (nr. 4) îl va avea ca adversar pe germanul Alexander Zverev (nr. 5).

Finala circuitului ATP, ajunsă la cea de-a 50-a ediţie, se desfăşoară pentru ultima oară la Londra, competiţia urmând să fie mutată la Torino începând din 2021.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”